Adoptera hund

När man har bestämt sig för att skaffa hund ställs man inför ännu ett val – om man ska adoptera en hund eller köpa en valp från en kennel. Det finns många argument för att man ska välja att adoptera, förutsatt att man är beredd att hantera de eventuella nackdelar som kan visa sig.
De främsta argumenten för att adaptera är självklart att man får allt det som man kan få från en valp – en trofast vän, en familjemedlem – samtidigt som man ger en hund en chans till ett nytt liv. Det är dock inte så enkelt att adoptera som att man går in på ett hundhem och väljer den hund man vill ha. Många hundhem ställer krav på de blivande hundägarna – de är ju måna om att hunden denna gång ska hamna i ett hem där de blir väl omhändertagna och älskade. Hundstallet, som är ett av de största och mest välkända hundhemmen i Sverige, kräver till exempel att man kan lämna två referenser som beskriver hur man är som person och/eller hundägare. De vill också att man i sin intresseanmälan för att adoptera en hund skriver vilken typ av hund man är ute efter, samt vilken tidigare erfarenhet man själv har av hundar. Allt för att de ska kunna para ihop blivande ägare med en hund som passar deras livssituation och deras erfarenhet, för att hunden inte ska hamna tillbaka på Hundstallet om något år.

sunset-743429_960_720Det är viktigt att följa hundhemmens råd gällande hundarna, eftersom de är insatta i hundarnas temperament och historia (som eventuella tidigare traumatiska upplevelser som kan påverka hundens beteende). Gör man det har man störst chans att adoptera en hund som kommer att må bra tillsammans med sina nya ägare, och man kommer som ägare att få en välanpassad hund som kan bli ens sällskapshund lika väl som ens partner i olika hundsporter. Om man planerar att ägna sig åt någon hundsport med sin nya hund, och vill sprida kännedomen om Hundstallet eller något annat hundhem, kan det vara en bra idé att trycka upp tröjor och andra kläder med hundhemmets namn på, som man kan bära på tävlingar. På medtryck.com kan du enkelt beställa kläder med tryck, så att andra hundintresserade kan upptäcka adoption.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp