Hundhem – ett måste i samhället

I dagens samhälle finns det många problem och orättvisor. En av dessa är de många hundar som är herrelösa eller vanvårdas av sina ägare. Som tur är finns det hundstall som tar hand om dessa hundar och ser till att de får en chans till ett nytt liv.

Hundstallens verksamhet

Labrador retriever is taking a shower at home.

Det första som händer med de hundar som av olika anledningar tagits omhand och förs till ett hundstall eller ett hundhem är att de undersöks av en veterinär för att ta reda på om de har några skador eller sjukdomar som behöver behandlas eller medicineras. Dessutom sätter man upp ett schema för hur de skall äta, många av de räddade hundarna är undernärda och behöver äta på ett speciellt sätt för att få tillbaka sitt hull och bli friska. Man kan inte bara ge dem massor med mat på en gång utan det kräver en viss taktik. När veterinären gjort sin genomgång så tvättas hundarna. Ofta är de väldigt smutsiga med tovig och ovårdad päls. Det är heller inte ovanligt att de har ohyra i pälsen, vilket också gör baden nödvändiga. Därför är det också viktigt att man på hundstallen har ordentliga badkar.

Nya ägare

När de omhändertagna hundarna fått vila upp sig och återhämtat sig från sina eventuella fysiska besvär och åkommor så börjar personalen även den rehabiliteringsträning som skall göra hundarna redo att åter bo i vanliga hem. När man anser att de är det så är det dags att hitta nya ägare till hundarna. Det är en ganska strikt process för de som vill adoptera en hund från ett hundstall eller hundhem . Dels måste man visa att man är en seriös aktör och att man förstår det ansvar som det innebär att ha en hund. Det innebär ju faktiskt ett livslångt engagemang i en annan varelse. Det är också viktigt att hunden och de potentiella nya ägarna kommer överens, därför får man träffa hunden flera gånger på hundstallet innan det beslutas om det är en bra matchning. Fungerar allting så får man snart ta med sig sin nya familjemedlem hem.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp