Att arbeta på en kennel

Det sägs ofta att hunden är människans bästa vän och det är kanske inte så konstigt. Hunden är lojal och man får ett underbart sällskap. Många som gillar hundar har en dröm om att starta upp en egen kennel. Ibland kan inte just den drömmen gå i uppfyllelse av olika anledningar. Då kan det finnas en viss möjlighet för att man kan få arbeta på någon annans kennel. Men vilka arbetsuppgifter förekommer och vad krävs för att arbeta på en kennel?

Hitta personal

Om man har en kennel kan det också vara så att man märker att det behövs lite extra personal. Någon kanske har blivit sjuk, eller så ska man resa bort. Det finns flera olika sätt att leta personal på. Många yrkesområden använder bemanningsföretag för att leta efter personal. Det fungerar ofta bra och det går snabbt att få personal. Om man har en kennel kan man också annonsera genom till exempel svenska kennelklubben eller andra hundorganisationer.

Vilka arbetsuppgifter kan förekomma?

Arbetet på en kennel är mycket omväxlande. Det kan handla om allt från att gosa med hundar till att träna dem, tvätta dem eller vårda dem på olika sätt. En annan vanlig uppgift är att promenera med hundarna och man kan dessutom få städa deras burar eller inhägnader. Det är viktigt att hålla rent där hundarna befinner sig. Om så inte sker kan man riskera att det sprids sjukdomar, mask och andra parasiter som kan göra hundarna riktigt sjuka om det vill sig illa.

Vem passar att arbeta på kennel?

Man kan tro att vem som helst skulle kunna arbeta på en kennel men riktigt så är inte fallet. Det krävs till exempel att man gillar hundar och att man inte är rädd för dem. Om man är det finns det alltid en risk för att hundarna inte kommer att respektera personalen. Man måste också kunna läsa av hundarna och ha förståelse för varför en hund reagerar som den gör.

Om man ska ha som uppgift att vårda hunden, tvätta den med mera krävs det också att man har rätt kunskaper. I annat fall kan hunden bli sjuk och om den har ett sår eller liknande kan man också förvärra situationen.

Att ha egen hund på kennel

Om man arbetar på en kennel kan man ofta ha med sig sin egen hund på arbetet. Det gäller dock att den egna hunden är snäll mot andra hundar och dessutom måste man se till att den är vaccinerad. Har man en kennel vill man inte gärna ha in smittsamma sjukdomar då det kan sätta både ekonomi och hundarnas liv på spel. Det är också så att det på en kennel ofta finns flera valpar och de är inte lika motståndskraftiga som en vuxen hund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp