Lämpliga hundleksaker för kenneln

Alla hundar behöver stimulering för att må bra och hundleksaker är något som bör finnas i varje hem där det också finns en hund. Hundleksaker finns i alla prisklasser och material, de finns också i flera storlekar samt färger för att alla ska kunna finna en leksak som passar just den aktuella hunden.

Göra egna hundleksaker

Ibland kan det vara så att man glömt köpa en hundleksak, eller så vill man bara göra något roligt till hunden själv. Då finns det smarta hundleksaker man kan tillverka relativt billigt. Ett bra alternativ kan vara att göra en hård boll av till exempel trasor. Man kan också ta tygtrasor av bra kvalitet och fläta dem till en hård fläta.

De flesta hundar uppskattar också att få bita sönder en tom toalettrulle som du gömt lite torrfoder eller godis i. Tänk dock på att hålla koll på hunden så den inte äter upp pappret.

Att köpa hundleksaker

Det finns självklart också ett stort sortiment av hundleksaker att köpa, framför allt online. Leksakerna kan vara i allt från tyg till plast eller mjukt gummi. De kan stimulera hundens olika sinnen, hjälpa valpen med dess kliande tänder eller bara vara en rolig detalj som ägare och hund kan leka med tillsammans.

När du ska köpa en hundleksak kan det vara klokt att tänka över vilken typ av hund man har. Små hundar vill i regel inte springa runt med rejäla eller tunga leksaker, och har du en stor hund kanske den där lilla pingisbollsliknande plastbollen inte är det bästa valet eftersom hunden kan svälja den i en tugga.

Kan hundleksaker vara farliga?

När det kommer till hundleksaker kan de innebära en fara för hunden. I regel är det när hunden biter sönder leksaken den blir farlig och av den anledningen bör man ha koll hunden när den leker. Vissa hundar har en tendens att bita sönder precis allt, och även de mest robusta leksakerna är i farozonen. När du köper hundleksaker bör du alltid köpa dem från ett välkänt märke för att minska skaderisken.

Leksaker för valpen

Valpar är i regel mycket lekfulla och de vill gärna undersöka allt nytt. Ofta vill valpar bära runt på saker och som ägare av en kennel är det inte fel att ha ett stort utbud valpen kan välja mellan. Mjuka gosedjur, ben av olika gummityper, ringar och leksaker som motverkar problem med tänderna är ofta väldigt uppskattade.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp