Fördelar med att ha katter i en kennel

Det är inte alltid en självklarhet att katter och hundar kommer överens. Vissa hundar har även svårare för katter än andra. Det kan även bero på vilken ras hunden är. För att det skall bli så bra som möjligt för både katterna och hundarna behöver båda vara okej med varandra.

Söker du efter en hund som är van vid katter kan du leta efter en kennel som kanske föder upp både katter och hundar. Det finns även kennlar som har sällskapskatter där hundarna från tidig ålder lär sig leva med katter. På så sätt blir det lättare att vänja valpen vid nya katter senare.

Tillbehör till katt och hund

Vill du ha både hund och katt är det bra om djuren har sina egna saker och tillbehör. Till exempel är det bra att införskaffa en kattlåda med tak där katten kan göra sina behov i fred. Det är även bra om hunden och katten har separata sovplatser men vissa djur gillar också att sova tillsammans.

Stimulera hundvalpen

Innan du tar hem din valp är det också bra att se till så att valpen har alla sina leksaker. En understimulerad hund kan lätt ta ut sin energi på exempelvis katten. Det skapar onödig frustration hos både katten och hunden. Valpar ser det mesta som leksaker men det är bra att införskaffa tåliga hundleksaker som håller för både tänder och dragkamp.

Katt och hund från samma kennel

Köper du katt från samma kennel som din hund kan det också underlätta. Du kan då kolla vad de har för kattlåda med tak och köpa en likadan. Ifall hundvalpen och kattungen känner varandra sen födseln är det större chans att de blir bra vänner när de växer upp. Det är dock inte säkert att katterna och hundarna har delat rum i kenneln. Därför är det bra med långsam introduktion.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp