Ekonomi och att driva en kennel

Man kan inte bortse från att det kostar en hel del att driva en kennel. Man måste se till att kenneln är byggd på ett bra sätt och att den underhålls. Det gäller också att se till att hundarna har mat, vatten, leksaker och en hel del annat. Men hur kan man se till att kenneln klarar sig rent ekonomiskt?

 

Tjäna pengar på kenneln

Om man har en kennel kan det vara bra att tänka ut några sätt att tjäna pengar på den. Om kenneln föder upp hundar kan man självklart tjäna en del på att sälja valparna men man måste också tänka på att det kostar en hel del pengar att vaccinera, försäkra och registrera valparna. Ett annat alternativ är också att bli återförsäljare av foder eller andra hundsaker. Om kenneln omplacerar hundar kan man ordna till exempel lotteriförsäljning och liknande där man också passar på att göra reklam för sin kennel.

Spara pengar

Om man har en kennel kan man relativt snart märka att oförutsedda utgifter kan dyka upp i stort sett när som helst. Då är det klokt att man ser till att spara pengar. Ett alternativ kan vara att använda sig av savr eller liknande lösningar. Då kan man spara pengar i fonder utan att man egentligen behöver tänka så mycket. Man kan enkelt börja spara genom att använda bank-ID och sedan välja hur mycket som ska sparas varje månad samt om man har ett kapital att börja med. Man kan sedan ta ut sina pengar precis när man vill. När man sparar pengar vid drift av en kennel kan just den möjligheten vara bra att ha. Även under tiden man sparar till ett mål kan det dyka upp saker som gör att man måste ha ett mindre eller större belopp att kunna ta ut snabbt.

Om ekonomin går nedåt

Ibland kan man märka att inkomsterna går ner samtidigt som utgifterna ökar. Då kan man inte undgå att ekonomin ser sämre ut. Men vad kan man göra åt det? Man kan till exempel försöka sälja av hundar så att man får in lite mer pengar. Kanske är det inte bara valpar man får sälja utan också vuxna hundar. Man kan också behöva minska sina utgifter. Det kanske är klokt att gå över till ett lite billigare foder, man kan minska ner inköp av leksaker, tuggben och liknande. Om man omplacerar hundar kan det också vara ett alternativ att man försöker få företag att sponsra med hundfoder, försäkringar och annat. Många gånger kan man också kunna få hundar omplacerade genom att sänka priserna på dem något. Kanske kan man också få kontakt med någon veterinär i närområdet som kan göra kastreringar och liknande lite billigare mot att denne får reklam?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp