Kändishundarna

Berömd hund?

Då man är kändis är det inte bara man själv utan också ens nära och kära som stiger in i rampljuset, och detta gäller också hundar. Då man tänker på Paris Hilton föreställer man sig lätt henne med hunden Tinkerbell i famnen. I vissa fall kan hundar bli nästan lika ikoniska och berömda som sina ägare, och fans sörjer för dem när de lämnar rampljuset. Hunden Lajka är ett sällsynt exempel på en kändishund som faktiskt var mer känd än sin ägare, och Lajka är en av de få hundkändisarna som finns i våra historieböcker.

Kritik mot berömda hundägare

Berömda hundägare får lätt kritik för hur de sköter om sin allra bästa vän; till exempel Cara Delevingnes hundhalsband får fansen att rasa då det innehåller pepparspray för att hunden inte ska skälla, och Paris Hilton fick kritik för att hon ständigt bar omkring på sin hund och på så sätt riskerade att skada hundens rygg och gångförmåga. Att bära omkring på hunden är enligt många veterinärer ohälsosamt för hunden precis av de anledningarna, men man bör komma ihåg att man ofta bara ser en bråkdel av kändisars liv och då är det ofta också paparazzis som har tagit fotografierna.

Kändisar med hundar

Peter Dinklage är en världsberömd skådespelare tack vare TV-serien Game of Thrones, och hans hund Kevin är tack vare det också berömd och har till och med fans från hela världen. Dinklage nämnde hunden Kevin i sitt tal då han tog emot sin Emmy år 2011. Lady Gaga har en fransk bulldogg som heter Asia som hon gärna klär upp i färgstarka och intressanta kreationer. Kate Middleton och Prince William har en svart cocker spaniel som heter Lupo som gärna får hänga med då de spenderar tid utomhus. Många kändisar har hundar och till exempel Ricky Gervais är en riktig djuraktivist som uppmanar sina fans att adoptera hundar istället för att köpa valpar från uppfödare eller valpfabriker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp