Köpa hund

Att köpa hund är något som många drömmer om hela sitt liv. Vissa förverkligar sina drömmar och det är nog få som ångrar att de tog steget. En hund blir verkligen ens bästa vän och en del av familjen. Det är dock ett beslut som man måste tänka igenom noggrant. Dels för att det skall fungera att ha hunden i sitt liv och dels för att man skall köpa den rätta huden.

Hitta rätt ras och uppfödare

Funderar man på att köpa hund så bör man överväga om man skall köpa en renrasig hund ellerA dog in an animal shelter, waiting for a home en blandras. Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med båda. Vanligast är det nog ändå att man faller för en viss ras och bestämmer sig för att skaffa en sådan hund. När det kommer till renrasiga hundar så köper man dem från en uppfödare eller en kennel. Detta brukar ofta var en bra lösning eftersom det där finns mycket erfarenhet och kunskap om hundar. Dessutom brukar det borga för att valparna och även deras föräldrar är friska, mår bra och vistas i en bra miljö. Dessutom kan man vara säker på att valpen man köper är precis det som den utges för att vara. Med en renrasig valp skall det till exempel följa en stamtavla och en registrering i Svenska Kennelklubben. Dessutom bör man se till att få intyg på de sprutor och vaccinationer som valparna fått under sina första veckor.

Oseriösa aktörer

Det är dock mycket viktigt att man undersöker den uppfödare eller den kennel som man funderar att köpa en valp från. Tyvärr är det nämligen så att det finns alldeles för många oseriösa aktörer där ute. Hundarna föds ofta upp under dåliga förhållanden och det viktigaste är att de inbringar pengar till säljarna. Ett sätt att försäkra sig om att uppfödaren är okej är att kontrollera om den är registrerad hos Svenska Kennelklubben. SKK kan tyvärr inte kontrollera branschen helt men man har ändå ett regelverk och de som inte efterföljer detta straffas. Speciellt försiktig skall man vara om man hittar valpen via en annons på nätet. Det är oftast där som många oseriösa personer letar efter personer som de kan lura.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

PetsWp